Bye bye Queenstown!

Ik ben klaar met werken dus alle tijd nu voor een nieuwe update! Vanochtend heb ik Queenstown verlaten en ik ga de komende zeven weken verder reizen door Nieuw-Zeeland. Het was raar om weg te gaan want ik heb toch acht maanden in Queenstown gezeten! Ik ga m’n nieuwe vrienden en collega’s missen, m’n heerlijke appartementje en natuurlijk het waanzinnige uitzicht. Maar het is heerlijk om niet meer te hoeven werken en weer lekker te reizen!

Zonsopkomst vanochtend in Queenstown
Zonsopkomst vanochtend in Queenstown
Zomer in Queenstown
Zomer in Queenstown

Afgelopen weekend had ik m’n laatste werkdag bij zowel de lodge als m’n eventjob. Nog even wat afscheidsborrels en lunches hier en daar, m’n huis schoonmaken, m’n tas inpakken en ik was er klaar voor! In 8 maanden (inclusief een winterseizoen) had ik aardig wat spullen verzameld die ik niet kan meenemen dus ik verkocht en paar spullen en doneerde de rest aan het Leger des Heils. Nu past m’n hele leven weer in een backpack!

Drukte in de keuken in de lodge
Drukte in de keuken in de lodge
Studenten aan het werk
Studenten aan het werk

De maand december was in Nederland winter maar het was hier het begin van de zomer! Niet altijd zonnig en warm maar zeker geen skiweer meer. Begin december maakte ik een tripje naar Doubtful Sound: 2 dagen kayakken en kamperen. Doubtful Sound ligt in Fiordland NP, het National Park met meer dan 200 regendagen per jaar! Niet zo verassend dus dat het de eerste dag flink regende. Klinkt vervelend maar dat viel eigenlijk best mee! Door alle warme en waterproof kleding in de kayak maakte het eigenlijk weinig uit. We kayakten tussen de fjorden door en zagen af een toe een pinguin boven water komen. Ik deelde m’n kayak met de gids, lekker makkelijk dus! Door de regen hingen de wolken laag tussen de bergen wat zorgde voor een mooi en magisch effect. Daarnaast zijn er meer (en grotere) watervallen als het regent. Elk nadeel heeft z’n voordeel! Aan het eind van de middag kwamen we aan op de camping. Er was een grotere tent waar we met de hele groep (8 personen) in konden zitten om te koken en iedereen kreeg z’n eigen tentje om ergens tussen de bomen in het regenwoud op te zetten. Geen douche, basic toilet en het drinkwater kwam van de naastgelegen waterval. Lekker basic maar heel gaaf! De volgende dag was het wat opgeklaard waardoor we nu de toppen van de bergen konden zien. Nog even een halve dag kayakken en toen weer terug naar het beginpunt. Een vermoeiend maar gaaf weekendje!

Doubtful Sound
Doubtful Sound

dsc02822

Lekker peddelen
Lekker peddelen
Aanleggen op de camping
Aanleggen op de camping
M'n huisje
M’n huisje
Magische wolken en watervallen
Magische wolken en watervallen

Verder hing ik in December nog een beetje de toerist uit en genoot van het mooie weer als dat er was. December is natuurlijk ook de maand van de kerstborrels en met 2 banen had ik natuurlijk ook 2 borrels, wat een geluk! Van m’n eventbaan gingen we een wijproeverij doen en van m’n andere baan hadden we een dagvullend programma. Borrelen, bootje varen en borrelen en vervolgens lawn bowling. Lawn bowling speel je buiten en is een combinatie van ‘jeu de boules’/pétanque en bowlen. Het wordt vooral door bejaarden gespeeld en je moet je in het wit kleden. Samen met m’n collega’s regelden wij wat witte kleding en kwamen dus als echte bejaarden in het wit aan op het feestje. Giieren was het!

Lawn bowling
Lawn bowling
Team lawn bowling
Team lawn bowling
Oma op de boot
Oma op de boot
Toerist uithangen bij Bobs Cove
Toerist uithangen bij Bobs Cove
Lake Wakatipu
Lake Wakatipu

 

De kerstdagen zelf worden hier in Nieuw Zeeland iets anders gevierd dan in Nederland. Het is in de zomer en het draait hier dus vooral om buiten zijn, BBQ-en en borrelen. Ik vierde m’n kerst dus ook met 2 keer een BBQ…wat een leven!

Kerst BBQ
Kerst BBQ
Lekker grillen
Lekker grillen
Andere BBQ, proost!
Andere BBQ, proost!

Na een klein feestje met oud en nieuw ben ik het nieuwe jaar pas echt goed begonnen met een bungy jump! Bungy jumping is ontstaan in Queenstown, waar in 1988 de Kawarau Bridge de eerste echte bungy plek werd. Een must-do dus in Queenstown en ondanks dat ik het niet echt wilde moest ik dus toch maar van die brug springen. Ik vond het supereng maar ik heb het gedaan! Woohooo! Een mooie afsluiter van m’n tijd in Queenstown!

Oliebol nomnomnom
Oliebol nomnomnom
1,2,3 JUMP!
1,2,3 JUMP!
Daar ga ik!
Daar ga ik!
Even een dipje onderwater
Even een dipje onderwater

Nu ga ik dus weer reizen. Eerst naar het zuiden van het Zuidereiland en vanaf daar via de oostkust naar het noorden. En dan nog een paar weken op het Noordereiland. Ik zal weer regelmatig bloggen over m’n avonturen.

Bye bye Queenstown
Bye bye Queenstown

3 thoughts on “Bye bye Queenstown!

 • 11 januari 2017 at 7:39 AM
  Permalink

  Mooi verhaal en goede reis komende weken.

  Reply
 • 11 januari 2017 at 6:37 PM
  Permalink

  Linda wat een belevenis allemaal, prachtige verhalen.
  Nog een hele fijne reis.
  opa en oma

  Reply
 • 12 januari 2017 at 7:45 AM
  Permalink

  Enjoy your “last” trip, voor je t weet drinken we weer een (alcoholvrij) biertje😜 Xx

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *