Groetjes uit Queenstown!

He he, eindelijk weer een update. Ja het heeft even geduurd want ik was ‘druk’ met reizen, chillen, meer chillen, werk zoeken en…werken! Sinds gisteren ben ik aan het werk, goed nieuws dus. Daarover zo meer!

Toen ik een maandje geleden aan kwam in Queenstown was ik meteen verkocht. Overal waar je kijkt is het uitzicht fantastisch en het is een gezellig (toeristisch) stadje. En aangezien de tijd van werken langzaam begon aan te breken, besloot ik dat ik hier wel een tijde wilde blijven/werken. Maar voor het zover was wilde ik eerst wat meer van het zuidereiland zien en dus vertrok ik (zoals je in m”n vorige blog hebt kunnen lezen) voor een paar dagen naar Te Anau en Milford Sound en vervolgens weer verder naar het noorden naar Mt Cook en Tekapo. Daar eindigde het vorige verhaal en ga ik nu weer verder. Ik had nog een chill dagje in Tekapo en stapte toen weer op de bus. We stopten een paar keer voor weer fantastische uitzichten en sliepen in Rangitata. Daar is weinig te beleven maar omdat we met een leuke groep waren maakten we er ons eigen feestje van. ‘S ochtends vroeg vertrokken we naar Christchurch en pakten we nog even een mooie zonsopgang mee. 
image

image
Good morning!

Christchurch is bij velen bekend door de aardbevingen van 2010/2011. Deze stad werd in 2010 getroffen door een flinke aardbeving en kort daarna in 2011 nog een keer maar nog veel erger. Er vielen bijna 200 doden en de hele stad lag in puin. Je zou denken dat na al die jaren alles weer is opgebouwd. Maar helaas…de stad is nog een groot bouwput. Overal waar je kijkt zie je bouwvakkers aan het werk om gebouwen af te breken of op te bouwen. Maar er is ook veel ruimte voor creativiteit en dus zie je overal kunstprojecten en veel street art. 

image
Ooit een mooie kathedraal

image
Leuk straatje

image
Een stoel voor alle omgekomenen

image

image
Street art

Wat ook leuk was, was dat ik in een oude gevangenis sliep! Samen met Amerikaanse Lisa deelde ik in kamer, of beter gezegd cel. Klein maar leuk om mee te maken! Na 2 dagen Christchurch hadden we alles wel gezien en dus huurden we een auto om de Bank Peninsula (gebied naast Christchurch) te bekijken. Ook Dutchies Boukje en Norma gingen mee dus het was een dolle boel. We reden de hele dag een beetje rond en stopten overal voor foto’s want overal waar je keek was het weer mooi.

image
Gevangenis hostel

image
Foto pauze!

image
Oud station

image

image
Herfst
image
File!

image
Even de benen strekken in Akaroa

image
En nog een uitzicht...

image
Sunset

De volgende dag liet ik m’n nieuwe vrienden achter, iedereen ging verder naar het noorden maar ik pakte de bus naar Dunedin. Dunedin is een studentenstad, aan de oostkust van het zuidereiland. Ik had van iedereen gehoord dat het een gezellig klein stadje is maar ik was verrast over hoe groot het eigenlijk was. Joehoe winkels, shoppen! Maar behalve dat was er nog veel meer te zien. Ik liep rond in de stad en bezocht St Clair beach. Na 2 dagen ging ik door naar Queenstown. Te kort eigenlijk dus ik moet er nog eens naar terug!

image
Dunedin

image
Dunedin station

image
St Clair

Bij aankomst in Queenstown ging ik meteen op zoek naar een baan. Ik solliciteerde op allerlei functies want er is weinig aanbod op dit moment. De zomer is voorbij en de winter nog niet echt begonnen. Queenstown is een populaire wintersport bestemming maar het seizoen begint pas over een maand. Ik werd al snel gebeld voor een sollicitatiegesprek en lang verhaal kort, I got the job! Het is de enige sollicitatie waar ik tot nu toe iets van heb terug gehoord en meteen een succes! Ik ben gisteren begonnen en het bevalt goed tot nu toe. Ik werk voor de studenten lodge van Queenstown Resort College (QRC). QRC is een hogere hotelschool en de 1e en 2e jaars studenten wonen in de studentenlodge. Behoorlijk luxe want ze hebben allemaal een eigen kamer + badkamer, krijgen elke dag ontbijt en 5 dagen per week diner. Ik werk als een soort algemeen assistent: ontbijt klaarzetten/opruimen, gemeenschappelijke ruimtes schoonmaken, aanspreekpunt voor de studenten en 2 avonden per week afsluiten/dronken studenten wegsturen. Daarnaast kan ik waarschijnlijk binnenkort nog wat extra uren maken in de administratie bij de hostelschool zelf dus dat is ook leuk. 

En het allermooiste van deze functie is dat ik mag wonen in een appartement bij de lodge. Er is namelijk een erorm woning tekort in Queenstown waardoor een baan vinden vaak makkelijker is dan een kamer. En ik heb nu m’n eigen appartement voor minder dan de prijs van een gemiddelde kamer of hostel. Met een waanzinnig uitzicht ook nog!

image
Uitzicht vanaf de bank :)

De afgelopen weken heb ik Queenstown goed leren kennen. Het centrum is heel klein en de woonwijken liggen allemaal tegen omliggende heuvels op. Ik woon (en werk) op de Fernhill, zoals de naam al doet vermoeden, ook een heuvel. Veel klimmen dus!
image

image
Uitzicht Queenstown Hill
image
Herfst in het bos
image
Fris op de berg

Het is de afgelopen dagen super regenachtig geweest, het is tenslotte herfst. Maar zodra het zonnig is komen de mooie bergen tevoorschijn. Sinds kort ligt er sneeuw en het is elke dag weer een verrassing hoeveel sneeuw er bij is gekomen. 

image
2 weken geleden, vorige week, vandaag

Volgende keer meer nieuws uit Queenstown!

Oh en ik heb nu een adres dus mocht je post willen sturen (of kaassouffles en kroketten):

Linda Moes
1 Sainsbury Road
Fernhill
Queenstown 9300
New Zealand

PS. Langskomen mag ook

4 thoughts on “Groetjes uit Queenstown!

 • 24 mei 2016 at 5:43 AM
  Permalink

  Hi Lin,

  Mooie en indrukwekkende stad lijkt me! Bijzonder kunstobject met de witte stoelen, om even stil van te worden. Tof te horen dat je een job hebt en verblijf. Zit je voorlopig ff goed. Have Fun! X

  Reply
 • 24 mei 2016 at 7:36 AM
  Permalink

  Pffff ‘uitzicht vanaf de bank’!? Niet te doen hoor! Ik zou wel je roomie willen zijn daar voor een tijdje 😉 Nou, ik weet je adres dus tot snel misschien

  Team YOLO-lid S.

  Reply
  • 24 mei 2016 at 7:43 AM
   Permalink

   Ja zie je snel :p. Je moet kloppen want de bel doet het niet.

   Reply
 • 24 mei 2016 at 4:27 PM
  Permalink

  Leuk schilderijtje heb je opgehangen boven je bank 😉 ziet er echt top uit daar, mooie foto’s en lekker aan het werk dus, goed bezig hoor! Veel plezier!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *