Hello from the other side!

Ik ben inmiddels alweer 4 weken on the other side van de wereldbol, Nieuw Zeeland.

Een paar dagen na mijn aankomst in Paekakariki bij Leslie en Daan kwamen ook Suus en Niels aan. Dolle boel dus! S avonds kletsen we allemaal gezellig bij onder het genot van een aantal flessen wijn op een lokale Nepal benefietavond.

image
Team Yolo op Nepal avond
image
Het huis

Het leven in Paekakariki was rustig en leuk. Doordeweeks moeten Daan en Leslie vroeg naar werk maar ik sliep altijd lekker uit. Niels en Suus werkten vanuit ‘huis’ en waren dus wel druk maar ook flexibel genoeg om af en toe wat anders te doen. Soms liep ik even door het dorp, naar het strand of pakte de trein voor een dagje Wellington.
S avonds kookten we en als Daan en Leslie thuis kwamen stond de wijn weer klaar en aten we met z’n allen. Ondertussen was ik ook nog jarig. De slingers en ballonnen hingen, ik werd getrakteerd op lunch, ik bakte een brownie en de borrel begon extra vroeg natuurlijk.
Op dagen dat iedereen vrij was gingen we op pad om de omgeving te zien.

image
Wellington
image
Verjaardagslunch
image
Sunset vanuit de tuin
image
Strandwandeling
image
Paekakariki op de achtergrond

2 weken geleden was het tijd voor een weekendtrip. Donderdagmiddag vertrok ik met Suus en Niels in hun huurauto naar Napier. Het regende en waaide maar het was leuk om weer onderweg te zijn. De volgende dag was het gelukkig een stuk beter weer en deden we een rondje door het dorp om alles te bekijken. Ook deden we nog even een wijnproeverij om een mooie wijnboerderij in de omgeving.

image
Winery

De reis ging verder naar Taupo, een dorpje aan het gelijknamige meer. Leslie en Daan zouden s avonds aansluiten en dus hadden we via airbnb een leuk huis geregeld. Helemaal in retro style. De reden dat we naar Lake Taupo gingen was vooral omdat we wilden gaan parachutespringen. Alles was geregeld en op zaterdagochtend zaten we klaar op het vliegveld. Zenuwachtig en klaar om te gaan! Helaas werd na een tijdje verteld dat de weersvoorspellingen waren omgeslagen en het niet door kon gaan. We maakten een nieuwe afspraak voor later die dag maar ook die ging niet door. En ook de dag erna was het nog super bewolkt dus helaas. Gelukkig heeft Nieuw Zeeland veel mooie skydive plekken dus ik haal het nog wel in!

image
Bewolkt Lake Taupo

We hadden nu ineens de hele dag vrij dus bekeken we de omliggende attracties en reden door naar Rotorua. Dit dorp staat vooral bekend om de vulkanische activiteit. Daardoor stinkt het er ook enorm naar rotte eieren en zie je overal stoom uit de grond komen. We keken o.a. bij een stinkende modderpoel waar allemaal bubbels en stoom uit kwam. Het stonk enorm en zag er bizar uit!

image
Blauwe waterval

image

image
Bubbelbad
image
Jump in Rotorua

Na nog een nachtje in ons retro huis reden we via een mooie omweg weer naar huis. We reden naar het Tongariro National Park. Hier zijn 3 actieve vulkanen en dit is in de winter een populair skigebied. We reden naar boven op Mount Ruapehu voor een mooi uitzicht. Een mooi en gezellig weekend dus!

image
Retro airbnb huis
image
On the road again
image
Jump op mount Ruapehu

De tijd vliegt met al die gezelligheid maar er is een tijd komen en een tijd van gaan. Suus en Niels moesten afgelopen zaterdag weer naar NL vliegen en ik pakte de boot naar het zuidereiland.
Omdat het paasweekend is was iedereen vrij op vrijdag. Donderdagavond kwamen er vrienden langs voor een gezellige borrelavond. Vrijdag was de laatste dag met z’n allen en dus gingen we even Wellington in. Helaas bleek je ivm een Heilige feestdag nergens alcohol te kunnen krijgen dus na een Cola en ijsje zijn we maar weer naar huis gegaan om daar te borrelen.
Zaterdagochtend nog even met z’n allen ontbijten en toen was het tijd om te gaan! 

Ik pakte s middags de ferry naar ‘de overkant’; het Zuidereiland. De ferry doet er zo’n 3 uur over en het is een van de mooiste boottochten ter wereld. Ik stond lekker buiten in de zon in de wind (hehe eindelijk m’n nieuwe windjack aan) te genieten.

image
Uitzicht vanaf ferry

image

image

De ferry komt aan in Picton, een relax havenstadje en voor mij het beginpunt van mijn Zuidereiland trip. Ik ben inmiddels doorgereisd naar Nelson. Het weer is momenteel super, zonnig en warm. Ik geniet nog maar even extra van want de winter komt eraan!

image
Picton
image
Nelson

Bye bye from the other side!

image

2 thoughts on “Hello from the other side!

 • 29 maart 2016 at 3:17 AM
  Permalink

  Leuk verhaal weer Linda😃 Gezellig om je nieuwe avontuur weer even met Team Yolo te kunnen delen.

  Reply
 • 29 maart 2016 at 4:37 AM
  Permalink

  Moessssie! Ziet er wederom weer top uit. Ga je ook nog een baantje zoeken? Geniet! Kus van ons

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *