Into the wild

De tijd vliegt voorbij! De vorige update is alweer van 2 weken geleden. Toen vanuit Nelson en dit keer vanuit Punakaiki.

In Nelson genoot ik van het lekkere weer en chillde in de hosteltuin. Er waren gratis mountainbikes beschikbaar en dus ging ik als echte Hollander natuurlijk een stukje fietsen. Een mooie route langs de zee naar het strand.
Ook maakte ik in Nelson een wandeling naar het ‘Centre of New Zealand’. Dit zou precies het midden van het land zijn maar volgens nieuwe metingen toch niet. Hoe dan ook, het uitzicht was mooi.

image
Nelson

Na Nelson reisde ik door naar Marahau in Abel Tasman national park (vernoemd naar de gelijknamige  Nederlandse ontdekkingsreiziger).
Ik reis momenteel met de Stray bus. Eigen vervoer is de beste optie in NZ maar na de auto drama’s in Aussie was ik daar wel even klaar mee. Een gewone bus rijdt alleen van A naar B en daarom koos ik de Stray bus, die ook onderweg stopt als er wat te zien of doen is. 
In Marahau sliepen we op een camping/hostel pal aan de ingang van het park. S avonds was er een bbq en leerde ik wat mede reizigers kennen. De volgende ochtend ging vroeg de wekker maar na een douche met zeezicht en een zonsopgang was ik klaar voor actie! Samen met 5 anderen vertrokken we voor een wandeling door Abel Tasman van zo’n 3,5 uur. Door het bos en langs standjes, supermooi! We werden opgewacht door ons gids op een strand met een lekkere lunch en stapten vervolgens in de kayak om terug te gaan. We peddelden eerst naar een eilandje waar allemaal (baby) zeehonden aan het chillen en spelen waren. Echt een topdag.
Ik bleef nog 2 dagen in het kleine maar mooie Marahau. Beetje wandelen, chillen en de famous burger van Fat Tui eten :D.

image
Zonsopkomst Marahau
image
Uitzicht tijdens wandeling
image
Nog een uitzicht
image
Even chillen
image
Nog meer uitzicht

image

image
Kayakken
image
Spot de zeehond

De Straybus zou verder gaan naar de westkust maar ik wilde nog iets meer van de omgeving zien. Gelukkig zijn er genoeg reizigers die wel een auto hebben  en de benzine graag willen delen. Ik ontmoette Duitser Lucas waarmee ik naar Takaka kon rijden. Helaas was het weer matig maar toch goed genoeg om onderweg nog wat te bezoeken. In het relaxte hostel in Takaka ontmoetten we s avonds een aantal mensen die voor de volgende dag hetzelfde plan hadden als ons. En dus reden we s ochtends met z’n 6en in 2 auto’s naar Farewell Spit en Wharariki Beach. Het weer was top, de omgeving prachtig en er waren superveel baby zeehonden! M’n nieuwe favo dier.

image
Strandje op regenachtige dag
image
Cape Farewell
image
Typisch Nieuw Zeeland
image
Wharariki beach

image

image
Zeehonden
image
Cape Farewell
image
Aan de wandel
image
Pupu springs

Na nog een nachtje Takaka en een wandeling in de omgeving stapte ik weer op de Stray bus, naar de westkust! We stopten bij Cape Foulwind voor een mooie wandeling langs de kust over de kliffen. Ik verbleef snachts in Westport, niets bijzonders maar er zit wel een bierbrouwerij. Samen met een paar busgenoten gingen we voor de West Coast bierproeverij met bbq. Heerlijk weer!

image
Mooie wandeling
image
Selfie Cape Foulwind

image

De volgende dag ging de Straybus verder door naar het zuiden, maar ik vertrok verder naar het noorden van de westkust, naar Karamea. Karamea ligt zo’n 1,5 uur ten noorden van Westport, aan het einde van de weg. Als je op de kaart kijkt zul je zien dat je dan alweer bijna in Takaka bent (waar ik een paar dagen daarvoor was) maar er lopen ging wegen daar. Karamea is dus behoorlijk afgelegen. De reden dat ik er heen ging was dat ik een adresje had gevonden waar ik een paar dagen kon werken/helpen in ruil voor accommodatie en eten. Ik heb dit vorig jaar in Australië ook gedaan (via HelpX) en hier in NZ is ook erg populair. Een leuke manier om op bijzondere plekken te komen en met de locals in contact te komen. Ik mocht een kleine week komen helpen bij Kay, een gezellige goedgehumeurde fitte “oma”. Ze woont hier een een supermooi huis met gigantische tuin. Ik kreeg m’n eigen kamer (luxe!) en elke dag meer dan genoeg te eten. De zee is 5 min fietsen maar je kan de golven horen. Kay is therapeute en behandeld mensen aan huis. Daarnaast verhuurt ze ook een bungalow waar mensen verblijven voor een therapie retreat van een paar dagen. Ik hielp in de tuin, maakte de bungalow schoon, ruimde de garage op, hielp met koken etc. In m’n vrije uurtje chillde ik in de mooie tuin, fietste naar het strand of werd door Kay meegenomen voor een koffie met gebak in het dorp, een wandeling in het National park of om een kijkje te nemen op de lokale houthakwedstrijd. Ondanks dat ze hier zelf nog maar 4 jaar woont lijkt ze het hele dorp te kennen, en ik dus ook nu! Boodschappen doen is hier vrijwel niet nodig want iedereen heeft een moestuin en fruitbomen en onderling wordt er geruild. Vers gevangen vis, eieren, stoofpot en zelfgebakken koekjes, allemaal in ruil voor appels en peren.

image
Hout hakken
image
Strand Karamea
image
Karamea
image
De tuin en het huis
image
Sunset in de tuin

Kay moest vandaag voor dr werk naar Westport en dus kon ik mooi meerijden.  Inmiddels zit ik in Punakaiki. Nog heel even genieten van de zomerse temperaturen want de winter komt steeds dichterbij.

Joejoe!

2 thoughts on “Into the wild

 • 12 april 2016 at 2:37 PM
  Permalink

  Linda…..
  Prachtige foto’s weer.
  Relax leven daar in Nieuw-Zeeland.
  Blijf lekker genieten, dat lukt vast.
  Liefs X Alie

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *