On the road again!

Het is inmiddels alweer 3 weken geleden dat ik met pijn in m’n hart Queenstown verliet. M’n reis begon in het uiterste zuiden van het Zuidereiland in Invercargill. Letterlijk en figuurlijk het dieptepunt van het Zuidereiland. Ik bleef dus niet lang en ging vanuit daar op verkenning in The Catlins, een natuurgebied langs de kust waar vanalles te zien is. Helaas zat het weer niet erg mee maar tussen de buien door was het goed te doen. Ik ontmoette twee Zwitsers met een auto en samen bezochten we twee dagen lang de highlights van de Catlins. Mooie stranden, uitzichten, watervallen en veel wildlife! Een pinguin, zeeleeuw, dolfijnen en zeehondjes…wat een feest!

Waipapa lighthouse
Waipapa lighthouse
Leunen in de wind
Leunen in de wind
Curio Bay
Curio Bay
Beetje windy
Beetje windy
Cathedral Cove
Cathedral Cave
Strandje
Strandje
Zeeleeuw...hij leeft hoor!
Zeeleeuw…hij leeft hoor!
McLean Falls
McLean Falls
Pinguin aan de wandel
Pinguin aan de wandel
Roadtrip
Roadtrip
Nugget point
Nugget point
Schattige zeehond met puppies
Schattige zeehond met puppies

Na de Catlins ging ik door naar Dunedin. Hier was ik al eens eerder geweest maar had toen vooral de stad bekeken. Nu wilde ik de omgeving zien. Ik bezocht o.a. Tunnel beach. Via een mooie wandeling langs de kust kwam je aan bij een tunnel door de rotsen. Alleen met laagtij kun je via het tunneltje naar het strand…vandaar Tunnel Beach!
Ook bezocht ik de Otago Peninsula. Dicht bij de stad Dunedin maar toch ben je meteen in een andere wereld. Kleine weggetjes, een mooie kust en weer zeehondjes!

Tunnel Beach
Tunnel Beach
Tunnel Beach
Tunnel Beach
Otago Peninsula
Otago Peninsula
Otago Peninsula
Otago Peninsula
Zeehondje aan het zonnen
Wat een leven…

dsc03068

Vervolgens ging ik door naar Christchurch. Hier was ik ook al eens eerder geweest en dus bleef ik niet lang. Maar het was leuk om even door de stad te lopen en te zien dat er vergeleken met de vorige keer al weer veel winkels en gebouwen bij zijn gekomen. Maar over het algemeen is het centrum nog steeds een bouwput als gevolg van de 2011 aardbeving.

New Regent Street in Christchurch
New Regent Street in Christchurch

Over aardbevingen gesproken…m’n volgende bestemming was Kaikoura. Dit kustplaatsje werd in November geraakt door een flinke (magnitude 7.8) aardbeving die ervoor zorgde dat wegen wekenlang gesloten waren en Kaikoura alleen per lucht en zee te bereiken was. Inmiddels is Kaikoura met wat extra moeite en omrijden gelukkig weer te bereiken. Ik verbleef hier in een gezellig hostel waar ik op een regenachtige dag o.a. leerde ukele spelen en spelletjes speelde met nieuwe vrienden. En ik wandelde de supermooie kustwandeling over de kliffen en langs het strand. Wederom veel zeehondjes en zelf een groep dolfijnen in de verte.

Kaikoura
Kaikoura
Even chillen
Even chillen
Ja...daar zijn ze weer...zeehondjes!
Ja…daar zijn ze weer…zeehondjes!
Kaikoura
Kaikoura

Albatros

Sneeuw op de bergen in Kaikoura
Sneeuw op de bergen in Kaikoura

Een van de dingen die ik graag wilde doen in Kaikoura was zwemmen ik zee met wilde dolfijnen. En dus stapte ik op een boot samen met nog 15 zwemmers. We kregen een dik wetsuit aan want de zee is koud! Helaas was de zee ook erg wild deze dag door een storm van de dag ervoor waardoor de boottocht redelijk afzien was. Ik werd natuurlijk ook zeeziek dus ik was blij dat ik van boord mocht om te zwemmen. Zodra de boot dolfijnen zag sprongen we het water in. De dolfijnen zijn wild en worden niet gevoerd. Om te zorgen dat ze niet meteen weg zwemmen moet je ze dus entertainen. Dolfijnen worden gestuurd door geluid en geluidjes maken door je snorkel zorgt er dus voor dat ze in de buurt blijven en om je heen gaan zwemmen. Supergaaf! De dolfijnen hier zijn Dusky Dolphins, de meest arobatische?? Dolfijnen ter wereld. Na een paar keer zwemmen was het tijd voor een fotomoment. We zagen tientallen dolfijnen de mooiste sprongen maken. Ik heb er onwijs van genoten maar doordat ik me niet lekker voelde heb ik helaas geen foto’s gemaakt. Wel even wat foto’s gepikt voor een sfeerimpressie.

Dit is wat je zag onderwater. Dusky Dolphins.
Dit is wat je zag onderwater. Dusky Dolphins.
De boot en de dolfijnn
De boot en de dolfijnen

Na Kaikoura had ik alles gezien wat ik nog wilde zien op het Zuidereiland. Maar omdat de weg naar Picton (waar de boot naar het noordereiland gaat) sinds de aardbeving gesloten is, moest ik de lange route nemen. Er zijn maar weinig wegen op het zuidereiland en je kan dus niet even de naastgelegen weg pakken. I.p.v. 2 uurtjes ben je nu maar liefst 6 uur onderweg! Ik onderbrak de reis met een bezoekje aan oude bekende Rinus in Nelson. Ik kon aanschuiven bij het familie diner, hollandse gezelligheid! Na nog een nachtje Picton was het tijd om het Zuidereiland achter me te laten en pakte ik de ferry naar Wellington. Heerlijk om weer even in een echte stad te zijn! Beetje shoppen, leuke koffie tentjes bezoeken en genieten van het zonnetje langs het water.

Gezelligheid in Nelson
Gezelligheid in Nelson
Uitzicht over Picton
Uitzicht over Picton
Wellington
Wellington
Wellington
Wellington
Trammetje in Wellington
Trammetje in Wellington

dsc03265-copy

Sunset in Paekakariki, bij Wellington
Sunset in Paekakariki, bij Wellington

Ik heb nu nog een maand om het Noordereiland te verkennen. Volgende keer meer!

3 thoughts on “On the road again!

 • 31 januari 2017 at 8:05 AM
  Permalink

  Wat gaaf Linda! Ik lees je verhalen nog steeds met veel plezier!
  Julia gaat op 7 maart een paar maanden naar Australie! Nog tips voor haar?

  x Esther

  Reply
 • 1 februari 2017 at 9:43 AM
  Permalink

  Nog heerlijk genieten daar..Linda!
  Wij genieten mee met lekker veel foto’s en
  verhalen!
  Xx Alie

  Reply
 • 1 februari 2017 at 10:29 AM
  Permalink

  Linda wat mooi, geniet er nog maar even,
  groetjes opa en oma

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *